понедельник, 8 февраля 2016 г.



                                       
Львів та Очаків провели спільну акцію 

«Україна - єдина країна»            («Святкуємо Різдво разом»)




Районний методичний кабінет  відділу освіти, молоді та спорту Очаківської райдержадміністрації, спільно з відділом освіти Старосамбірської райдержадміністрації, що у Львівській області  10-12 січня 2016 року провели спільну акцію «Україна - єдина країна» («Святкуємо Різдво разом»).

       До складу учнівської делегації з Очаківщини увійшли 17 школярів (переможці Всеукраїнських, обласних та районних конкурсів), 6 вчителів Василівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, провідний фахівець Регіонального Ландшафтного парку «Кінбурнська коса» – Форманюк І. В., з очільником делегації  - Загребельною Н. М., методистом РМК відділу  освіти, молоді та спорту Очаківської РДА.  
       Школярі отримали змогу ознайомитися з історією та культурою міста Львів. Незрівнянна старовинна архітектура старого міста зачарувала приїжджих своєю неповторністю та красою: це площа «Ринок», і Львівська Ратуша, і Будинок Бажань, на якому встановлено годинник із Львівським часом. Також наша делегація долучилася до святкування 150-ї річниці з дня народження М.С. Грушевського, відвідавши  меморіальний музей, який розміщений у будинку, де мешкав вчений-історик, перший український президент. Ще довго школярі будуть згадувати  смак гарячого шоколаду місцевої кондитерської майстерні та принади старовинного  «Стрийського парку».
       За програмою Акції наша делегація ознайомилася з роботою контрольно-пропускного пункту на українсько-польському кордоні, на власні очі побачили майже тисячолітні старовинні фрески та ікони, які зберігаються у греко-католицькому чоловічому монастирі Святого Онуфрія ордена Св. Василія у Добромилі.  Здивувала своєю назвою річка Стрв’яж, яка занесена до Книги рекордів України та Польщі за найбільшу кількість приголосних у своїй назві. Піднявшись на пагорб біля міста Хиров мали змогу спостерігати, з висоти пташиного польоту, вододіл Чорного та Балтійського морів.
Під час перебування на Галичині учасники акції долучались до українських різдвяних традицій, вчилися розмовляти місцевою говіркою, скуштували 12 страв Святої вечері, розучували колядки, щедрівки, різдвяні вітання. Діти із задоволенням обмінялися власними поробками, а напередодні Різдва Христового отримали можливість поспілкуватися з настоятелями греко-католицьких храмів та монастирів.
Ця зустріч ще раз переконала дітей та дорослих в тому, що Україна – єдина країна, зі своїми самобутніми та неповторними особливостями у кожному населеному пункті. Незабутні враження від щирості та гостинності наших друзів, ще довго не полишатимуть юних сердець та сердець дорослих. Продовжуючи розпочату співпрацю чекаємо делегацію галичан до себе влітку на відпочинок.






















Комментариев нет:

Отправить комментарий