пятница, 13 ноября 2015 г.

Краєзнавча експедиція

 Із 26 по 30 жовтня 2015 року відбулася краєзнавча експедиція до Очаківського району 20 вихованців краєзнавчих гуртків МОЦТКЕ УМ (гуртки  працюють на базі шкіл м. Миколаєва, Жовтневого та Миколаївського районів) та їх керівників (Запорожченко Г.М., Осадча К.Г., Майдибура А.В., Коломієць Р.Ф.).  
       Програма експедиції була різнопланова і цікава. У цьому заході взяли участь Куцурубська ЗОШ І-ІІІ ст., Чорноморська ЗОШ І-ІІІ ст. та Школа естетичного виховання с.Парутине. Відбулися захоплюючі зустрічі з учнями та учителями, місцевими краєзнавцями, майстрами народних промислів, які  провели майстер-класи з виготовлення глиняної іграшки та картин із піску (Припутнєва А.В.). У кімнаті дитячої творчості юнаки ознайомилися з технікою виконання ляльки-мотанки, соломоплетіння, вишивки тощо. Побували  на екскурсії у народознавчій кімнаті (керівник Ключко П.В.) та історико - краєзнавчому музеї (керівник Бохна С.О.). 


       В Очакові юні краєзнавці зустрілися із військовими – «морськими котиками»  військової частини В2492.
       Також учасники експедиції відвідали офіс Регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» природно-заповідного фонду України, де їх привітав завідувач РМК відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Тарабан В.А.
        Учні мали змогу подивитися і науково-популярні фільми про Кінбурн, і послухати пізнавальну лекцію про флору і фауну цього унікального заповідника, яку провела І.В. Форманюк – провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава». Учасники заходу до того ж відвідали найвідоміші музеї  Півдня України – Очаківський військово-історичний музей ім. О.В. Суворова та  Художній музей імені відомого  художника-мареніста Судковського Р.Г.
       Завершувалась експедиція пішохідною оглядовою екскурсією містом із відвідуванням Алеї Слави, пам’ятника О.В. Суворову та Собору Святого Миколая. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий