пятница, 13 ноября 2015 г.

День Чорного моря відзначили у Чорноморці, Іванівці та на Кінбурнській косі

 Екологічний марафон у рамках Міжнародної акції «Чисте узбережжя»  кожного року збирає небайдужих до проблем Чорного моря і відповідальних за покращення його стану жителів прибережних місць. Іі ініціаторами та активними учасниками виступають природно – заповідні об’єкти Очаківщини: РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава».
      У багатьох школах Очаківського району протягом жовтня 2015 року пройшли тематичні лінійки та різноманітні заходи, присвячені Міжнародному Дню Чорного моря.
     Першими учасниками традиційної еколого - просвітницької акції «Чисте узбережжя» стали учні 5, 6, 7 класів 

Іванівської школи (керівник - заступник директора з виховної роботи А. І. Яковенко).
       Юннати гуртка «Юних екологів» Школи естетичного виховання с. Парутине разом із своїм керівником О. В. Михайловою очистили від сміття 5 кілометрів узбережжя Дніпро - Бузького лиману.  
       У Чорноморській школі долучилися до «Дня Чорного моря» майже всі учні. У кожному класі пройшли уроки екологічних знань, вікторини, конкурси та виставки малюнків. Старшокласники школи здійснили традиційний виїзд на морське узбережжя, та разом з керівниками І.О. Кудрею та А. В. Амангаєвою очистили  від сміття велику ділянку Чорноморського пляжу.  Учні  цієї школи разом із вчителями щоразу додають до процесу прибирання нову «родзинку»: цього разу зняли фільм про відзначення Дня моря у школі та про те, як власними силами рятували пляж від «продуктів діяльності відпочивальників».  
 Учні Василівської та Покровської шкіл постійно намагаються зробити чистою свою малу батьківщину - Кінбурнську косу.
  Учні Покровської школи разом з директором школи О. Л. Васильєвою та вчителем К. В. Гуцалюк на День Чорного моря здійснили традиційну пізнавальну подорож на морське узбережжя. Але побачивши на пляжі залишені  відпочиваючими пластикові відходи, негайно вирішили зібрати їх у баки для сміття. Після корисної справи учасники акції мали змогу насолоджуватися осіннім морським повітрям та відпочити на чистому пляжі. 
  Свято Чорного моря відзначили і у Василівській школі. Від вчителів  та членів гуртка «Юні охоронці природи» (керівник І.В. Лахтіонова) учасники свята отримали багато пізнавальної інформації про особливості Чорного моря. А переможці всеукраїнських еколого-біологичних конкурсів Лілія Передрій та Діана Лахтіонова підготували для молодших школярів загадки та легенди про мешканців моря, запропонували екологічні ігри. 
       Старшокласники Василівської школи - члени шкільного міні – парку «Борисфен» очистили від сміття озеро «Лебедине» (власна назва). Вихованці вже не один рік охороняють озеро, а й взяли під опіку його мешканців, за якими ведуть спостереження. Але самі місцеві жителі продовжують викидати на його узбережжя сміття, що негативно впливає на життя птахів (лебеді знайшли нове місце відпочинку, а 15 гнізд були залишені куликами – ходуличниками).
       РЛП «Кінбурнська коса» та НПП «Білобережжя Святослава»  дякують учням та вчителям – учасникам акції «Чисте узбережжя» за активну підтримку природоохоронних ініціатив природно – заповідних об’єктів, спрямованих на захист природи Чорного моря,  Дніпро – Бузького лиману та Кінбурнської коси.
       Сподіваємося, що позитивний приклад природоохоронної діяльності учнів знайде підтримку у депутатів сільради та місцевих жителів.

        Чорному морю – чисте узбережжя!  Учасникам акції – велика подяка! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий